Over mij

Assalaamoe aleikoem en welkom op de website van AmaniBooks!

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Amani, een Nederlandse schrijfster, mama en leerkracht, met Marokkaanse roots. Ik woon sinds een flink aantal jaar in België, waar ik werkzaam ben als leerkracht islamitische godsdienst op de lagere school. In België wordt in tegenstelling tot Nederland het vak islamitische godsdienst onderwezen op de openbare scholen.

Toen ik begon te werken als leerkracht merkte ik dat er maar heel weinig Nederlandstalig didactisch materiaal bestond, zeker op het gebied van boeken. Als snel begon ik zelf met het schrijven van verhaaltjes voor mijn lessen en het maken van materiaal. Zo ontstond ook het idee voor mijn eerste boek, ‘Op zoek naar Allah’. Ik wilde mijn leerlingen aanspreken vanuit hun belevingswereld en zo de liefde van Allah doen ontstaan of aanwakkeren. Toen ik later op het internet zag dat er een Islamitische uitgeverij was in Nederland met een prachtig aanbod in islamitische kinderboeken, besloot ik contact met hen op te nemen. Zo ontstond mijn samenwerking met Moslimkids Entertainment.

Het hoofddoel van AmaniBooks is om boeken aan te bieden waarmee kinderen en ouders/opvoeders samen kunnen lezen, leren en ontdekken. Het samenlezen versterkt de band, tussen de ouders/opvoeders en hun kinderen. Het praten en reflecteren over religieuze onderwerpen, versterkt het geloof. In sha Allah kan AmaniBooks een kleine bijdrage leveren aan de Amanah, namelijk de (religieuze) opvoeding van onze kinderen.

Winkelwagen