Assalaamoe aleikoem en welkom op de website van AmaniBooks!

Laat ik me even voorstellen. Ik ben Amani, een Nederlandse schrijfster, mama en leerkracht, met Marokkaanse roots. Ik woon sinds een flink aantal jaar in België, waar ik werkzaam ben als leerkracht islamitische godsdienst op de lagere school. In België wordt in tegenstelling tot Nederland het vak islamitische godsdienst onderwezen op de openbare scholen.

Toen ik begon te werken als leerkracht merkte ik dat er maar heel weinig Nederlandstalig didactisch materiaal bestond, zeker op het gebied van boeken. Als snel begon ik zelf met het schrijven van verhaaltjes voor mijn lessen en het maken van materiaal. Zo ontstond ook het idee voor mijn eerste boek, ‘Op zoek naar Allah’. Ik wilde mijn leerlingen aanspreken vanuit hun belevingswereld en zo de liefde van Allah doen ontstaan of aanwakkeren. Toen ik later op het internet zag dat er een Islamitische uitgeverij was in Nederland met een prachtig aanbod in islamitische kinderboeken, besloot ik contact met hen op te nemen. Zo ontstond mijn samenwerking met Moslimkids Entertainment.

Het hoofddoel van AmaniBooks is om boeken aan te bieden waarmee kinderen en ouders/opvoeders samen kunnen lezen, leren en ontdekken. Het samenlezen versterkt de band, tussen de ouders/opvoeders en hun kinderen. Het praten en reflecteren over religieuze onderwerpen, versterkt het geloof. In sha Allah kan AmaniBooks een kleine bijdrage leveren aan de Amanah, namelijk de (religieuze) opvoeding van onze kinderen.

 
Ontdek meer over
Op zoek naar Allah
Ontdek meer over
Mijn Qur’ān-woordenboek

“Op zoek naar Allah” een prachtig boek! Na de zoveelste keer dit boek voorgelezen te hebben slaag ik er nog steeds niet in om niet te huilen, met een krop in de keel probeer ik zin voor zin het verhaal te lezen. Een kinderboek zo prachtig verwoord met zoveel liefde voor onze schepper. Mashallah !! Mijn hart word er helemaal warm van en laat ook mezelf ook weer wat nadenken.

"Hoe prachtig is dit boek?! Geschreven met liefde voor onze Schepper en prachtig verwoord. 💞 Hier word mijn hart zo warm van!"

"Subhan'Allah dit boek is groter, beter en serieus boven mijn verwachtingen ik heb hem in 1 keer uitgelezen en kan niet wachten om het voor te lezen aan mijn dochtertje"

Je mag enorm trots zijn op jouw boek. Ik vind het heel fijn om te lezen. Je ziet dat er veel werk is ingegaan. Als ik later een kindje zou hebben zal ik dit zeker voor lezen. Mijn vriendin ging het ook gebruiken in haar klas voor de islam les. Ze was er super blij mee."

"Ik vond het een heel goed boekje, vooral omdat degene met kinderen deze vragen krijgen. Zoals 'wie is Allah', dan is het soms heel moeilijk in woorden uit te leggen. We weten het wel, maar verwoorden is moeilijk. Ik denk dat dit boekje daarom echt een aanwinst is bij de opvoeding van onze kinderen."

Shopping Cart